ARBRES MONUMENTALS: l'Alzina grossa de Calverons



Nom comú: Alzina
Nom científic: Quercus ilex
Característiques tècniquesenllaç a Vikipèdia

Perímetre tronc a una alçada aprox. d'1,30 metres: 
4 metres i 75 centímetres.

Coordenades UTM:
Zona: 31T
X: 441372
Y: 4655113

Altitud
596 metres.

Terme Municipal:
Torelló

Ubicació:
Al costat de la casa de pagès de Calverons. 
Per arribar-hi, ens situarem en una de les dues rotondes que hi ha a la confluència de carreteras que trobem a l'arribar a Torelló per la C-37  (eix Vic Olot). Ens hem de situar a la rotonda per on entren els cotxes que venen de baixada des d'Olot. Entre aquest ramal d'entrada i el que marxa cap a Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló, trobem a mà dreta una pista que segueix de pujada i és la que hem d'agafar.
Més o menys a un km. trobarem la casa de pagès de Calverons, amb un senyal que per tal de no entrar dins la propietat ens farà passar per fora, vorejant la casa per la dreta. Quan estiguem a la seva alçada, a la nostra dreta queda una clariana. Podem deixar el cotxe allà mateix que l'arbre queda just a la nostra dreta, un xic amagat per la vegetació que l'envolta. 
Es tracta d'un magnífic exemplar. D'apariència molt robusta i valenta.
Com dic, queda amagada i sobretot protegida pel propi terreny. A més el dia que hi vam ser, hi havia a sota seu un gran camp de blat de moro amb unes tijes molt altes que ens van dificultar poder fer fotografies amb comoditat. 















Ubicació en el mapa: