CASES DE PAGÈS: Can Noi Paula


A baix veiem la casa de pagès Arxer. Les restes de la casa Can Noi Paula es troben just al primer coll que queda clarament dibuixat i enfilat damunt de la casa Arxer.

Casa de pagès totalment enrunada.
Tota la referència trobada d'aquesta casa era que havia donat nom a un coll. I que el mateix sortia degudament identificat al mapa Alpina. La seva situació estava a mig camí de la baixada per la cara sud del Puig de Palou fins a la casa de pagès Arxer.

Donant veus de la meva recerca tot esmorzant amb els amics del Mir, vaig aconseguir poder parlar amb una persona de Vidrà que em va confirmar l'existència de la casa en el mateix coll que li dona nom. Només hi queden quatre pedres, va dir. I també em va donar una altra referència: les restes del que havia estat una bassa.
I era qüestió de trobar aquestes quatre pedres i la bassa.

Des de just al davant de la casa de pagès Arxer s'enfila força dret un corriol que va a parar a dalt el Puig de Palou. A mitja alçada arribem a un primer petit coll, que fa un replà on es veu perfectament dibuixada la bassa. Les restes de la casa queden, completament cobertes de vegetació, pujant a la nostra esquerra just abans del coll. L'endevinem per les restes de pedres que hi trobem.  

Terme Municipal: 
Vidrà

Coordenades UTM:
Zona: 31T
X: 441811
Y: 4665758

Altitud:
1.261 metres











Clarina dalt el coll on podem veure-hi el perimetre de la bassa

les restes de la bassa en primer terme.

Ubicació en el mapa: