Bellmunt, des de Vidrà pel salt d'aigua del Salt del Molí


Ruta:
amb sortida de Vidrà, caminada circular per visitar el salt d'aigua del Salt del Molí, la Tosca de Degollats i pujada fins el Santuari de Bellmunt.





Resum:
Sortirem del centre de Vidrà, en direcció est per anar a buscar el salt d'aigua del Salt del Molí on hi arribem desprès de passar primer per l'encisador pont romànic del Molí i de baixar desprès per la fondalada que hi trobem. L'entorn del salt d'aigua és magnífic, en qualsevol època de l'any.
En marxarem tot enfilant-nos en sentit sud per anar a trobar el camí que va de Vidrà cap a Sant Pere de Torelló. L'agafarem en sentit baixada, cap a la nostra esquerra, en direcció Sant Pere. El mateix ens portarà en poca estona fins a la Tosca de Degollats, curiosa formació rocosa de pedra calcària de grans dimensions. Aquí toca remuntar de nou per anar a trobar la frondosa vaga de Canemars -gaudiu d'aquesta fageda- que ens portarà fins a l'encreuament de camins del coll de Hi era de Massa. 
Un altre vegada toca pujar, ara en direcció sud, ja fins a dalt el Santuari de Bellmunt. Quan hi arribem, cal recórrer tots els racons i miradors d'aquesta magnífica talaia.   
Per baixar seguirem el mateix recorregut que de pujada hem fet, fins a rtetrobar el coll de Hi era de Massa. En aquest punt del recorregut continuarem tot recta, en el mateix sentit nord que portem per agafar l'àmplia pista que hi trobem. Deixem i obviem a la nostra dreta el camí per on abans hem vingut. 
A la poca estona trobem un petit coll amb una cruïlla de camins. Continuem per la pista que marxa a la nostra dreta en sentit est, i que ja no deixarem fins arribar a la casa de pagès El Coll de Vidrà, on trobarem la carretera asfaltada que agafarem, cap a la nostra dreta, en direcció Vidrà.
És poca l'estona de carretera fins al poble, però en aquest tram cal estar atents i al cas amb el trànsit de cotxes.     

Temps i distància:
3 hores i 10 minuts
10,79km

Dificultat:
Moderada

Punts d'aigua:
a dalt l'esplanada del Santuari, hi trobarem la font de Sant Marc.