CASES DE PAGÈS: Les Lloses



A vegades la natura et dóna sorpreses. I en aquest cas, tan la casa de pagès com tot l'entorn que l'envolta és una d'aquestes sorpreses agradables.
Un entorn afavorit per l'alçada on es troba, la sensació d'espai que dona la gran plana del seu davant, la llum, les magnífiques vistes sobre Vidrà i la peculiar perspectiva sobre Bellmunt i Forat Micó el fan un racó privilegiat.
I l'entrada de la casa que acaba de configurar tot aquest entorn especial. Una entrada senzilla, bonica i diferent de les que estem acostumats a trobar. En aquest cas situada a peu pla, tot aprofitant el desnivell del terreny.
Sembla ser que la casa es fa servir per esbarjo de caps de setmana.

Té una gran pallissa al seu costat que destaca per les diverses construccions d'ampliacions superposades que s'hi veuen. Se n'intueixen fins a tres. La darrera, feta amb totxanes, molt desafortunada externament perquè trenca l'harmonia de la pedra natural de la resta del conjunt edificat.
Val a dir, però, que l'interior dels baixos d'aquesta pallisa, destinat a corts pel bestiar és espectacular de bonic.  

S'hi arriba per un desviament que trobem a la dreta, indicat, a la carretera que marxa de Vidrà cap a Ciuret, poc abans d'arribar a la casa de Les Escanes.

Terme Municipal:
Vidrà

Coordenades UTM:
Zona: 31T
X: 444181
Y: 4664253

Altitud:
1.031 metres
























Ubicació en el mapa: