Bellmunt, des de Vidrà per la casa de pagès El Coll de Vidrà, el bosc de les Fages i la carena

Ruta:
amb sortida de la casa de pagès El Coll de Vidrà, just abans d'arribar al poble de Vidrà, caminada circular que ens portarà fins al Santuari de Bellmunt pel coll de Hi era de Massa, el bosc de les Fages i la carena.


accés dades tècniques, i track per GPS

Resum:
Deixarem el cotxe pels voltants de la casa de pagès el Coll de Vidrà on agafarem la pista que en sentit sud i en sostinguda pujada ens portarà fins al coll de Hi era de Massa. Poc abans haurem trobat una cruïlla de camins -des d'on es veu el Santuari enfilat- on haurem agafat el desviament que marxa cap a la nostra esquerra. Arribats al coll, seguirem de baixada per la pista que continua a la nostra dreta, en sentit oest. Entrem al Bosc de les Fages, una imponent i espectacular fageda. Seguirem el traçat estant atents de no desviar-nos en un parell de ramals que hi trobem, i sobretot a agafar el desviament que ens farà enfilar la pujada cap a dalt el coll de la bauma d'en Micó. 
Arribats al coll, canviarem el sentit de la caminada, ara en sentit est cap a la nostra esquerra pel camí que hi trobem. Iniciem, de pujada, el recorregut per dalt la carena on anirem trobant unes boniques vistes tant del Vidranès a la nostra esquerra, com de la Plana de Vic a la nostra dreta. Passarem pel costat d'unes grans antenes de comunicació i abocarem a la carretera que de pujada ens situarà a l'esplanada del Santuari.  

La tornada la farem per les escaletes que trobem al costat de la font de sant Marc. La baixada ens portarà fins al coll de Hi era de Massa. A partir d'aquí, el recorregut segueix el mateix traçat que de pujada. 

Temps i distància:
2 hores i 45 minuts
10,95 kms.

Dificultat:
Moderada

Punts d'aigua: 
a dalt l'esplanada del Santuari trobarem la font de Sant Marc.





Montserrat, vist des de dalt la carena